Miniteatterikesä hurmasi Serlachius-museoissa

21.11.2019


Teatterikesä ja Serlachius-museot järjestivät yhteistyössä nyt toista kertaa Miniteatterikesä-tapahtuman Mänttä-Vilppulan taidekaupungissa 16.–17.11. Minifestivaali oli jälleen onnistunut ja sai paljon kiitosta. Serlachius-museoissa nähtiin kaikkiaan neljä esitystä, jotka keräsivät yhteensä lähes 300 katsojaa. Eniten yleisöä kiinnosti näyttelijä Kati Outisen ja tanssija Annatuuli Saineen teos Minä maalaan teidät kaikki. Myös popkanteletar Ida Elina keräsi ravintola Göstan täyteen väkeä launtai-iltana. Tapahtuman aikana museoissa vieraili yli 400 kävijää.

– Miniteatterikesä-tapahtuma on osoittautunut tärkeäksi sekä tekijöille että katsojille. Me saamme mahdollisuuden tuoda ammattiteatteria keskuskaupungin ulkopuolelle seudulle, jossa sitä nähdään vain harvoin. Näin pimeänä vuodenaikana on upeaa tarjota tuulahdus kesän lämpöä ja valoa teatteritaiteen keinoin, toteaa Teatterikesän toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl.

Tapahtuman yhteydessä jaettiin myös näyttelijä Kati Outiselle Majaoja-säätiön vuoden 2019 kulttuuripalkinto, joka on suuruudeltaan 15 000 euroa.

Teatterikesän ja Serlachius-museoiden kanssa Miniteatterikesän toteuttivat ravintola Gösta ja Autokeskus Tampere Oy.

Minifestivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017. Tavoitteena on järjestää se jatkossakin aina kahden vuoden välein, seuraavan kerran 2021.

<< Takaisin