Kesän kansainväliset esitykset kutsuvat elämysten äärelle

17.5.2022

 

Kahden vuoden tauon jälkeen Teatterikesässä nähdään jälleen kansainvälisiä esityksiä. Tutustu kolmeen loistavaan vierailuesitykseen, jotka on kaikki mahdollista kokea elokuun alussa Tampereella.


 

VIVARIUM STUDIO (FR): FARM FATALE

Farm Fatalen esityskuva: linnunpelätinhahmot etualalla ja mm. heinäpaaleja lavasteena
 
Ranskalaisen Philippe Quesnen ohjaamassa Farm Fatale -esityksessä ihmiskunta on kadonnut ja vain linnunpelättimet ovat selvinneet. Pelättimet eivät kuitenkaan lannistu – ne puuhastelevat kaikessa rauhassa ja alkavat luoda uutta maailmaa.
 
No Nature - No Future -iskulauseenaan nämä sympaattiset ja lempeät otukset valtaavat näyttämön ekovallankumouksellaan –  ja kutsuvat Teatterikesä-yleisön luokseen!
 
Esitykset 5.–6.8., TTT Suuri näyttämö
Osta liput Farm Fatale -esitykseen.

Kuva: Martin Argyroglo
 

 
JULIAN HETZEL (NL) | CAMPO (BE): ALL INCLUSIVE
 
All Inclusive: Mies katsoo esinettä taidenäyttelytyylisessä tilassa
 
"Toivon että voimme nauttia auringonlaskusta, vaikka horisontti olisikin kaatopaikka."
Ohjaaja Julian Hetzel
 
Julian Hetzelin ohjaama All Inclusive on esitys sodan estetisoinnista, ja näyttämönä toimii lavastettu museo. Esityksen näyttämömateriaali on kerätty Syyrian sota-alueelta.
 
Teos tarkastelee, miten lähestyä sodan ja väkivallan kuvastoa. Kuka omistaa näiden ihmisten tarinat? Tärkeää ja koskettavaa aihetta käsitellään myös satiirisen itsekriittisesti, huumoria unohtamatta. Esitys on vieraillut aiemmin mm. Venetsian biennaalissa.
 
Esitykset 2.–3.8., Pakkahuone
Osta liput All Inclusive -teokseen.
 
Kuva: Helena Verheye
 

 

LA VERONAL (ES): PASIONARIA
 
Pasionaria: Kolme tanssijaa eri asennoissa
 
Kuvittele tulevaisuuden maailma täysin ilman tunteita. Tässä maailmassa olennot liikkuvat robottimaisen tarkasti ja akrobaattisesti. Nämä olennot näyttävät ihmisiltä, mutta eivät tunne intohimoa tai kipua.
 
Vai tuntevatko sittenkin? Mikä erottaa meidät niistä?
 
Näihin kysymyksiin on tarttunut espanjalainen koreografi Marcos Morau, joka on luonut yhdessä tanssijoiden kanssa vangitsevan Pasionaria-esityksen.
 
Pasionaria on kiertänyt arvostetuilla eurooppalaisilla näyttämöillä ja Teatterikesä toivottaakin tämän upean esityksen tervetulleeksi nyt ensi kertaa Suomeen!

Esitys tuotetaan festivaalille yhteistyössä Tampere-talon kanssa.
 
Esitys 6.8., Tampere-talon Iso sali
Osta liput Pasionaria-esitykseen.
 
Kuva: Alex Font

<< Takaisin