Juhlavuoden ohjelmistossa upea valikoima maksuttomia kulttuurielämyksiä

2.8.2018

Teatterikesä tarjoaa myös paljon maksutonta kulttuuria ja viihdettä kaikenikäisille!

Juhlavuoden OFF Tampere -ohjelmistossa on kattava valikoima musiikki-, runo- ja teatteriesityksiä sekä ulkoilmatapahtumia. Myös suuri osa Tapahtumien Yön ohjelmasta on täysin ilmaista.

Kannattaa vilkaista lisäksi ravintolafestivaali Encorebaanan tarjonta, sillä esityksistä ei peritä pääsymaksuja! Luvassa on muun muassa musiikkia, runoutta ja tietovisa. Encorebaanan ohjelmistoon voi tutustua täällä.

OFF Tampere: kasvit soivat, Minna Canth herää henkiin ja Tampere Filharmonia palaa Sorsapuistoon

Pyynikin aikamatkojen sisäpihalla pääsee kuuntelemaan kuinka kasvit soivat, kun Fern Orchestra pistää pystyyn kuplan muotoisen Arboretumin. Perinteisemmän musiikin ystäville on luvassa herkkua: Tampere Filharmonia järjestää ilmaisen puistokonsertin Sorsapuistossa. Laikunlavalla nähdään palkitun tanssiryhmä Lights of Broadwayn esittämä katkelma Hamilton-musikaalista.

Tukkateatteri tuo poikkitaiteellisen Kaikki metrit ja puut -esityksensä maksuttomana ulkoilmanäytöksenä Väinö Linnan aukiolle, Tallipihalle ja Hämeenpuiston keskusaukiolle. Eeva-Liisa Mannerin aukiolla on tarjolla Laura Halosen ja Antti Aukion runo- ja musiikkiesitys Hevonen minun veljeni, joka perustuu Eeva-Liisa Mannerin lyriikkaan.

Lasten mieleen ovat Finlaysonin alueella järjestettävä Lasten Finlayson: Väristyksiä-puuhapäivä sekä Muumimuseon Puutarhajuhla, joka pukee Sorsapuiston kukkaloistoon ja tarjoaa ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisille. Pantomiimiduo Plip ’n Bob hassuttelee Koskipuistossa sekä liikkuvana esityksenä kaupungin keskustassa. Suosittu kaksikko saapuu Teatterikesään jo viidettä kertaa!

Minna Canth herää henkiin suurena katuteatterinukkena Pakkahuoneenaukiolla, ja kuka tahansa pääsee osallistumaan esitykseen. Esitys harjoitellaan työpajassa, jonka ohjaajana toimii nukketeatteritaiteilija Paula Vilmi. Myös yleisö pääsee liikuttamaan nukkea.

Samba säihkyy kaupungin kaduilla, kun tamperelaisen sambakoulu União da Roseiran kulkue tanssii Tampere-talolta Tammelantorille. Jo pelkästään puvut ovat nähtävyys!

Tampereen Helluntaiseurakunnassa kuullaan englanninkielinen luomiskertomus, jonka brittiläinen lähetyssaarnaaja Stephen Bathurst kertoo huumorin keinoin esityksessään To Sing A Song That Old Was Sung... Bathurstin performanssiprojekti nojaa runouteen, riimittelyyn ja humoristiseen yhden miehen show'hun.

Alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi Nuori Näyttämö -festivaalille, joka järjestetään Tampereen Työväen Teatterissa jo 4.-5. elokuuta. Festivaali on Nuori Näyttämö -yhteistyöhankkeen huipennus, joka esittelee nuorten teatterintekijöiden tulkintoja eturivin kirjailijoilta tilatuista uusista näytelmäteksteistä. 

Tutustu koko OFF Tampere -ohjelmistoon täällä.

Tapahtumien Yö torstaina 9.8.

Tapahtumien Yö on täynnä huikeita tapahtumia! Elämyksellisen päivän varmistavat muun muassa Flamman huikea tulishow Näsinpuistossa, lepakkobongaus Pyynikin kirkkopuistossa sekä Sorsapuistossa järjestettävä partiolaistapahtuma #koe#elämys@partio, jossa pääsee tutustumaan partiolaisten toimintaan ja maistelemaan nuotioherkkuja.

Tampereen Ursa ry tarjoaa Tähtitornilla Elokuun tähtiyö -näytöksen, jossa pääsee tarkkailemaan tähtitaivasta.

Katuesityksiä voi bongailla päivän aikana eri puolilla keskustaa: Kuninkaankadun ja Kauppakadun kulmassa nähdään Die Hard Robots -robottitanssiduon esitys, Laikunlavalla esiintyvät Unkarin Csömöristä saapuva Big Band sekä Mihrimah ry:n tanssiryhmä ja Pakkahuoneen aukiolla rummuttelee rumpuryhmä La Murga yhdessä avant garde -orkesteri Loco_motiven kanssa. Väinö Linnan aukiolla yleisöä viihdyttää Taidevankkuri Linnuntie, jonka esitys yhdistelee vanhan ajan sirkusta ja performanssia.

Tapahtumien Yön ohjelmistoon kuuluvat tietysti perinteiset kirjailijavierailut Suomalaisessa Kirjakaupassa ja Akateemisessa Kirjakaupassa. Myös kirjakauppa Teos & Tulenkantajat kutsuu kiinnostavia vierailijoita, joiden kanssa keskustellaan idän uskontojen ja runouden suhteesta. Kaupungin lukuisissa gallerioissa nähdään taidetta ja musiikkiesityksiä.

Tutustu koko Tapahtumien Yö -ohjelmistoon täällä.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 

Tapahtumien Yön ilmaiset katutapahtumat:

HÄMEENPUISTO
16.00–21.00 Tutustu politiikkaan Demarinuorten kanssa
19.00–20.30 Hämeenpuisto 24: PESU ry:n Koirakävely Hämeenpuistosta Pyynikille ja takaisin. Kokoontuminen klo 19.00 Ravintola Rillingin vieressä ja yhteislähtö Rosendahliin klo 19.30. 

KELLOPORTIN ALLA, Kelloportinkatu 1
18.00–19.30 Kuorosimulaattori. Miltä tuntuisi laulaa Kanerva-kuoron kanssa?

KESKUSTORI
15.00–21.00 Oikeutta eläimille esittää Suomessa eläintiloilla kuvattua virtuaalitodellisuuselokuvaa, jota katsotaan virtuaalitodellisuuslaseilla. Elokuvan kesto 5min. K15, vanhemman kanssa K12.
16.30–22.00 Eläinoikeuspuolueen teltta
18.00–21.00 Lähde mukaan Tampereen matkailuoppaiden vartin miniopastuksille Keskustorin maisemiin, Tampereen sydämeen. Lähtö 15 minuutin välein Vanhalta kirkolta.

KOSKIKESKUKSEN KESKUSAUKIO
12.00–13.30 Kuorosimulaattori. Miltä tuntuisi laulaa Kanerva-kuoron kanssa?
12.30–13.30 Bongaa Tanssiteatteri MD:n Ystäväni Pikku Pörriäinen -esityksen ötökkähahmot tanssimassa ja hassuttelemassa Koskikeskuksessa 
17.00–18.00 Tanssiseura Spiral esittelee vakio- ja latinalaistansseja 
18.00–20.00 Tanssiseura Hurmion avoimet kaupunkitanssit levymusiikin tahdissa.

KOSKIPUISTO
18.00–21.00 Tule tutustumaan Suomen Punaisen Ristin monipuoliseen toimintaan. Pisteellä mahdollisuus suorittaa esimerkiksi kondomiajokortti.

KUNINKAANKADUN JA KAUPPAKADUN KULMA
19.00–20.30 Die Hard Robots -robottitanssiduon improvisoitua freestyle-tanssia

LAIKUNLAVA, Vanhan kirjastotalon puisto
17.00–17.45 Csömörin Big Band Unkarista: Big Band soikoon!
17.00–21.00 Laikunlavan läheisyydessä POP Pankin piste ja onnenpyörä
19.00–19.30 Mihrimahin tanssiryhmä: Itämainen tanssi

LAUKONTORI
18.00–19.30 New Creation Blues Band: ”Blues with a feeling”

NÄSINPUISTO
21.45–22.15 Flamman Perinteinen Tulishow

PAKKAHUONEEN AUKIO
18.00–18.45 Rumpuryhmä La Murga esiintyy yhdessä avant garde -orkesteri Loco_motiven kanssa.

PYYNIKIN KIRKKOPUISTO, Pirkankatu
22.00–00.00 Lepakkobongaus. Säävaraus.

SIPERIAN AUKIO, Finlaysoninkatu 4
18.30–19.30 Tamperelainen rock & swing -tanssiseura Swing Team esittelee seuran lajeja ja toimintaa

SORSAPUISTO
18.00–20.00 #koe#elämys@partio: partiomaista menoa ja nuotioherkkuja

TULLIKAMARIN AUKIO
13.00–20.00 Ilmuteltta - Ilmastonmuutos, ilmaise muutos! Ilmuteltassa jokaisella on mahdollisuus ilmaista tunteensa ilmastonmuutoksesta. 
17.30–18.30 Temppuilua, musiikkia, jättisaippuakuplia ja muuta hauskaa PellePändin & pyörätuolitanssivien pellejen kanssa.
19.00–20.00 Pirkanmaan pyörätuolitanssijoiden esitys: Meidän jengi joraa ;)
20.00–00.00 Azúcar: Tapahtumien Yön salsat

TUOMIOKIRKONKATU
19.00, 20.00 & 21.00 Stockmannin katoksen alla Mieskuoro Laulajat: Mieskuoromusiikkia jokaiseen makuun. Kesto 15min.
19.00–21.00 Kävelykadulla avoin Capoeira Roda 

VÄINÖ LINNAN AUKIO
20.00 Aukiolle kolistelee kesän hauskin taide-elämys Taidevankkuri Linnuntie esiintyjinään taiteilijat Tapani Kokko ja Virpi Kanto. Esitys yhdistelee vanhan ajan sirkusta ja performanssia. 
20.30–21.15 Kamariorkesteri Tampere Chamber: Ruotsalainen iltasoitto

<< Takaisin