Hyvää maailman teatteripäivää – pääohjelmiston esitysvalinnat julkistetaan 11.5.

27.3.2023

Tänään vietetään maailman teatteripäivää ja sen kunniaksi on ilo kertoa, että pääohjelmiston esitysvalinnat 2023 julkistetaan tiedotustilaisuudessa ja verkkosivuilla 11.5. klo 11.00. Esitysvalinnoista vastaa taiteellinen johtoryhmä, Hilkka-Liisa Iivanainen, Tanjalotta Räikkä ja Taija Helminen, yhdessä toiminnanjohtaja Hanna Rosendahlin kanssa. Samalla julkistetaan myös musiikkipainotteinen TelttaLab-ohjelmisto, joka järjestetään aiempien vuosien tapaan G Livelab Tampereen tilassa.

Kansainvälisen teatteri-instituutin (ITI) julistamaa maailman teatteripäivää on vietetty vuodesta 1962 lähtien. Juhlinnan perinteisiin kuuluu mm. maailman teatteripäivän julistus, jonka kirjoittajaksi ITI valitsee vuosittain maineikkaan teatterintekijän jostakin jäsenmaastaan. Tämän vuoden julistustekstin on kirjoittanut Kairossa syntynyt egyptiläinen näyttelijä Samiha Ayoub. Julistuksen on suomentanut Teatterin tiedotuskeskus TINFO.

"En liioittele sanoessani, että se, mitä näyttämöllä teemme, on elämän synnyttämistä tyhjästä. Tämä on verrattavissa palavaan hiillokseen, joka kipinöi ja valaisee pimeydessä ja tuo lämpöä kylmyyteen. Me olemme niitä, jotka antavat elämälle sen hehkun. Me olemme niitä, jotka ruumiillistavat sen. Me olemme niitä, jotka tekevät elämästä elävän ja merkityksellisen. Ja me olemme niitä, jotka tarjoamme mahdollisuuksia ymmärtää sitä. Me olemme niitä, jotka käyttävät taiteen valoa uhmatakseen tietämättömyyttä ja ääriliikkeitä."

Lue maailman teatteripäivän julistus 2023 kokonaisuudessaan täältä.

<< Takaisin