Herkkä ja hillitön Encorebaana täyttää ravintolat ilmaisohjelmalla

4.7.2018

Tampereen Teatterikesän ravintolafestivaali Encorebaana tarjoaa ilmaisohjelmaa festivaaliviikon tiistaista perjantaihin 7.–10.8.2018. Encorebaanan esitykset järjestetään Tampereen keskustassa tapahtuman yhteistyökumppanien Pirkanmaan Osuuskaupan ja Sokos Hotelsin ravintoloissa.

Musiikkitarjonnaltaan Encorebaana on tänä kesänä sekä hellä että raju, ja ohjelmistosta löytyy niin lämpöisen tunnelmoinnin kuin ronskimmankin tyylin taitajia.

Pehmeää laitaa edustaa muun muassa Tuija Rantalainen, jonka Pariisin laidalla -konsertti hellii hurmaavilla chansoneilla ja aidolla ranskalaistunnelmalla. Helliä hetkiä koetaan myös Venla Moisalan ja MirkaKaarinan runoa ja musiikkia yhdistävässä Kosketushäiriö-esityksessä.

Tunnelmallisesta folk-osastosta Encorebaanassa vastaavat Kanerva sekä Markus Perttula. Kumpikin artisti on tällä hetkellä varsin kiinnostavassa vaiheessa urallaan: Kanervalta julkaistiin toukokuussa jopa täydelliseksi levyksi kehuttu esikoisalbumi Paritanssi ja Markus Perttulan uusin Kirsikkapuita-single todistaa sielukkaan lauluntekijän vahvuudet myös kepeiden pop-hittien taitajana. Lisäksi sooloartistien joukossa nähdään Muuan Mies -orkesterin Ismo Puhakka, jolla niin ikään on tarjoiltavanaan uutta materiaalia yhtyeen tuoreimmalta Elämmekö unessa? -albumilta.

Tapahtumien yö sekoittaa kaupungin lisäksi myös Encorebaanan pakkaa ainutlaatuisilla esityksillään. Alkuilta viritellään käyntiin Simo Frangénin perinteisessä tietovisassa, minkä jälkeen saamme kunnian tavata satumaailmasta raadolliseen todellisuuteen heränneen Tähkäpään, Lumikin ja Prinsessa Ruususen. Prinsessat kertovat, miltä nelikymppisen elämä oikeasti tuntuu (puoli valtakuntaa voi joskus olla myös puoli kossupulloa). Prinsessaleikkien jälkeen huumorikanavat ovat vastaanottavaisina illan hulvattomimpaan show’hun, josta vastaavat isojen poikien lauluihin vihkiytyneet Pilimannit. Luvassa on säädyttömiä sanoituksia ja hävyttömiä hupailuja, jotka saavat kokeneemmankin korvat punottamaan.

Ohjelmiston rock-vastaavina toimivat tänä vuonna paikalliset Tammela 33100 sekä Flying. Siinä missä tammelalainen svengi syntyy suomenkielisestä suoraviivaisuudesta, Flying singauttaa kuulijansa efektien läpi surisevan 1970-luvun rock-psykedeliaan.

70-luvun kautta päästäänkin sujuvasti 1980-luvulle, jossa Raul Reiman jo odottaa Ville Leinosta.
Futureiman-kokoonpanonsa kanssa Leinonen iskee kasari-iskelmän diskomuotoon ja pistää ilmoille kaikkien aikojen vangitsevimman shown, jossa Modern Talkingin herkkä sielu kohtaa Nisa Sorayan rajut hetket.

Lisätietoa ohjelmistosta >>

<< Takaisin