Fruits of Labor – särkylääke maailmalle

21.7.2017

”Tell me! Is this my world? Where do I belong?”   

Belgialaisen kuvataiteilijan Miet Warlopin lumoava Fruits of Labor on syvällinen musiikkiesitys, joka pyrkii sävelillään ja ajatuksillaan karkottamaan pois ihmiselämän vaikeita kysymyksiä: Onko tämä minun maailmani? Minne minä kuulun? 

Teos ravistelee pois paniikkia ja ahdistusta, joihin nykymaailmassa on helppo hukkua. Esitys tarjoaa katsojalleen avoimen ”sylin”, johon käpertyä. Warlop onkin kuvannut teosta särkylääkkeeksi maailmalle.

Kuvataiteilijana tunnettu Warlop on vaihtanut Fruits of Laborissa maalin ja kipsin tilalle musiikin ja lyriikan, joiden ympärille teos koostuu. Teos pyrkii luomaan vahvaa yhteyttä yleisöönsä musiikin kautta. Esityksen voikin nähdä rock-konserttina sekä laulujen ja tanssien liikkuvana revyynä mutta myös tilataideteoksena, jonka ytimessä liikkuu epätavallisen ylimitoitettu, valkoinen kuutio.

Warlopin luokittelematon taide ei tunne rajoja: teoksessa yhdistellään taitavasti performanssia, installaatiota, runoutta ja rock-konserttia. Se liikkuu monien eri aiheiden, kuten esimerkiksi uskonnon ja populismin, ympärillä. Warlopin mukaan teos on myös tutkimusmatka aikaan ja paikkaan.

Fruits of Labor Teatterimontussa 7.8. klo 19 ja ti 8.8. klo 16, esityskieli englanti

Liput ja lisätiedot

Teksti Eveliina Suuniitty
Kuvat Peter Hönnemann

Lähteet:

Miet Warlopin kotisivut

<< Takaisin