Ennakkoluuloton OFF Tampere juhlii Teatterikesää monitaiteisella ohjelmistolla

18.6.2018

Tampereen Teatterikesän oheisohjelmisto OFF Tampere juhlistaa viisikymppistä festivaalia runsaalla monitaiteellisella ohjelmistolla, joka tuo kaupunkiin kaikille avointa ulkoilmaohjelmaa sekä kattauksen eri taiteenalojen ammattilais- ja harrastajaryhmien esityksiä ja tapahtumia. OFF tarjoaa viidenkymmenen eri osallistujan voimin esitystaidetta koko kirjossaan: teatteria, tanssia, musikaaleja, runoutta, monologeja, nukketeatteria, musiikkia, mimiikkaa, lastenkulttuuria ja kokeellisia produktioita.

Tänä vuonna OFF-ohjelmisto ottaa varaslähdön Teatterikesään 4.–5.8. Tampereen Työväen Teatterissa järjestettävällä Nuori näyttämö -festivaalilla. Nuorten teatterintekijöiden, ammattiteattereiden ja näytelmäkirjailijoiden yhteistyöhanketta juhlistava Nuori Näyttämö johdattelee OFF-viikon tunnelmiin antamalla tilan rohkeille kokeiluille ja uusille näkemyksille. OFF-ohjelmisto pyrkii edistämään teatterin monimuotoisuutta, ja esityksissä pääsevät esiin niin nuoret kuin vanhatkin sekä monet erityisryhmät, joita suurilla näyttämöillä harvoin nähdään.

Tulevassa ohjelmistossa nähdään poikkeuksellisen paljon upouusia näytelmätekstejä, mutta myös historia ansaitsee havinansa. Vuoden 1918 tapahtumat ovat luonnollisesti läsnä useassa esityksessä, ja klassikkotekstien sovitukset antavat kunniaa niin Tšehoville, Waltarille kuin Kiannollekin.

Perinteisen kesäilottelun ystäville OFF Tampere tarjoaa mahdollisuuden nauttia kauden viimeisistä esityksistä Pirkanmaan alueen kesäteattereissa. Idyllisillä ulkoilmanäyttämöillä kuullaan suosittujen suurmusikaalien säveliä ja nauretaan niin että vatsassa tuntuu.

Kaupungin keskustaa OFF hyväilee laajalla ilmaisohjelmistolla, joka tarjoaa nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Luvassa on Eeva-Liisa Mannerin lyriikkaan pohjautuva katuesitys, Broadway-tanssia, mimiikkaa, lasten väritystapahtuma sekä kokeellinen kasvikonsertti. OFF-viikko huipentuu Tullikamarin ja Sorsapuiston alueen viikonloppuun, jota rytmittävät Tampere Filharmonia ja Santtu-Matias Rouvali, União da Roseiran näyttävä sambakulkue sekä kahdeksanmetrinen Minna Canth -nukke, joka herää eloon Pakkahuoneenaukion portailla lauantain alkuillassa.

Lue lisää OFF-ohjelmiston sivuilta!


Kuva: Petri Tuohimaa

<< Takaisin