Asiaa torilta! -tapahtuma tuo kiinnostavat keskustelut Laikunlavalle

4.8.2016

 

Asiaa torilta! -tapahtuma tarjoaa ajankohtaista keskustelua, lastenkulttuuria ja musiikkia Laikunlavalla torstaina 4.8. klo 12-16.

Kello 12 alkaen lapsille ohjelmaa tarjoaa Pikku Kakkosesta tuttu Katti Matikainen.

Kello 13 eteenpäin keskustellaan journalismista otsikolla "Mitä journalismia!? Mihin toimittajia enää tarvitaan? Missä on totuus ja kuka sen kertoo?". Keskustelemassa ovat Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja Atte Jääskeläinen, Aamulehden päätoimittaja Jussi Tuulensuu, toimittaja Aurora Rämö ja perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari. Keskustelun juontavat Ylen Perjantai-ohjelman toimittaja Sean Ricks ja Yle Tampereen toimittaja Mari Siltanen.

Klo 14.30 käynnistyy Aamulehden ja Teatterikesän paneelikeskustelu "Saanko puhua – onko sana vapaa taiteessa?".
Kulttuurissa eniten tilaa saa tottunut sanankäyttäjä. Entä jos oma kieli on muu kuin suomi tai elämää rajoittaa vamma, heikentynyt kunto tai ikä? Onko pakolaisella sijaa näyttämöllä? Entä kehitysvammaisella tai seksuaalista vähemmistöä edustavalla? Jos taiteella on mahdollisuus kanavoida keskustelua vihapuheen sijaan, tekeekö se sen?
Alustajina ovat teatteri-ilmaisun ohjaaja Jarmo Skön, kirjailija Alexandra Salmela, perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen, ohjaaja-käsikirjoittaja Juha Mustanoja sekä kirjailija-kriitikko Matti Mäkelä. Tilaisuuden juontavat Aamulehden kulttuuritoimituksen esimies Markus Määttänen ja teatteritoimittaja Anne Välinoro.

Tilaisuuden järjestävät Tampereen kaupunki, Yle, Aamulehti, Tampereen Teatterikesä ja Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat SATU ry.

Torstai-iltapäivän tapahtuma on katsottavissa myös suorana Yle Areenassa

Sosiaalisessa mediassa keskustelua käydään tunnisteella #asiaatorilta

<< Takaisin