20-vuotias Ohjelmateltta kurkistaa menneeseen ja tulevaan

3.5.2019

- Kaksikymmentä vuotta on pitkä aika nykyajan hektisessä maailmassa, mutta Ohjelmateltta on pysynyt intiiminä ja tunnelmallisena paikkana. Sinne kaipaa elokuisina iltoina kuulemaan ja näkemään jotain ainutlaatuista yhdessä festivaaliyleisön kanssa, sanoo ohjelmiston valinnut Mervi Paavilainen.

Ohjelmateltta täyttää elokuussa pyöreitä: Runoutta, pienimuotoisia teatteriesityksiä ja musiikkia sykkivä Teatterikesän maamerkki pystytetään Keskustorille 20. kerran.

Pyöreitä lukuja on luvassa enemmänkin: Eija Ahvo ja Susanna Haavisto kohottavat maljan 40-vuotiselle yhteiselle taipaleelleen: Kaksikko on koonnut koskettavan konserttikokonaisuuden, jossa kuullaan lauluja rakkaudesta ja elämän kivuista. Tänä vuonna 80 vuotta täyttävä Kaj Chydenius antaa runojen ja sävellyksiensä puhua puolestaan teltan perinteisiin kuuluvalla avajaisesityksellään.

Yksi Suomen arvostetuimmista näyttelijöistä, Vesa Vierikko, jakaa muistojaan Ohjelmateltan intiimissä tunnelmassa. Suomalaisen Musiikkiteatterin Klubi tarjoilee sykähdyttävän elämyksen, jonka pääosassa on teatterimusiikki, Lapualaisoopperasta lähtien. Klubin emäntä ja pianisti Eeva Kontu johdattaa yleisön musiikkiteatteriperinteen kehitykseen Suomessa; teokset ja säveltäjät tulevat tutuiksi ja ilta huipentuu tulevaisuuskatsaukseen.

Ohjelmistossa on mukana upeita, omaäänisiä artisteja, Eeva-Liisa Mannerin runoutta, Eino Leinon eksiä,  musiikillinen tragikomedia alkoholismista... Katso koko ohjelmisto täältä >>

<< Takaisin