Timo Tuominen avec Jacques Brel

Parikymmentä rajua, kaunista, herkkää, katkeraakin laulua täynnä sateen helmiä, tuulen voihketta, öisen kaupungin houreita.

Tässä illassa heittäydytään tunteiden vuoristorataan ja tehdään samalla hillittömän hauskoja, universaaleja havaintoja meistä ihmisistä ja yhteiskunnasta ympärillämme.

Chanson-laulajien kärkeen kuulunut Jacques Brel on ollut Suomen Kansallisteatterin näyttelijän, Timo Tuomisen, intohimo jo kauan. Vuonna 2011 hän esitti ensimmäisen kerran Brel-konserttinsa Kansallisteatterin Lavaklubilla, ja myös Teatterikesä-yleisön Tuominen on saanut jo useamman kerran sisuskaluista nousevilla Brel-tulkinnoillaan pakahtumisen partaalle.

Tuomisen rakkaus Brel-chansoneihin on synnyttänyt jo runsaat 80 käännöstä. Hän on kääntänyt lähes kaikki esittämistään lauluista itse, ja ne kohtaavat yleisön juuri siinä, missä pitää. Tuomisen ääni, lavakarisma, vimma ja voima tulkinnassa, eläytyminen ja läsnäolo kutsuvat yleisön olemaan yhtä taiteilijoiden kanssa TelttaLabin intiimissä ilmapiirissä.

Tuominen ei pyri olemaan Brel itse. Äidinkielellään laulaessaan hän haluaa ennen kaikkea jakaa jokaisesta kappaleesta kunnioitusta tihkuvan rakkautensa Breliin. Ilta koostuu yli kahdestakymmenestä laulusta joista jokainen on kuin pieni näytelmä. Tarkkaan mietitty dramaturgia ja Tuomisen pudottelemat tarinat tekevät elämyksestä enemmän esityksen kuin konsertin.

 

Lavalla
Timo Tuominen, laulu
Tomi Rikkola, kitara ja alttoviulu
Jori Huhtala, kontrabasso
Harri Kuusijärvi, haitari
Antti Kujanpää, piano
Tuomas Timonen, rummut