Miksi ihmisellä ei ole häntää?

TEATTERI VANHA JUKO

Käsikirjoitus ja ohjaus Juha Hurme

Miksi ihmisellä ei ole häntää? on iltamaperinteitä kunnioittava hyväntuulinen ja ajatuspitoinen ohjelmakokonaisuus, jonka aiheena on kotimaamme, kotiplaneettamme ja kotimaailmankaikkeutemme rikas, ihmeellinen ja hauras elämä.

Nämä luonnonhistorialliset ja ekologiset iltamat eivät saarnaa eivätkä pelottele uhkakuvilla, mutta tärkeistä asioista puhutaan ja lauletaan niiden oikeilla nimillä. 

Paras kotimainen sanataide on vahvasti edustettuna. Esimerkiksi Rosa Liksomin tuotanto ja Samuli Paulaharjun Lappi-kirjallisuus pursuavat eläviä näkymiä suomalaisesta luonnosta ja ihmisestä tämän luonnon ymmärtävänä ja kunnioittavana osapuolena. 

Illan ohjelmallinen osio on reilun tunnin mittainen ja väliajan jälkeen esiintyjäryhmä muuttuu orkesteriksi. Tanssikappaleet ovat luomua ekologisin ja eläimellisin teemoin. Konsertissa on mukana ainakin kaksi emotionaalisesti virittynyttä sikaa, trooppisia kasveja, krokotiili, paarmoja, käärme, ravitsevaa viljaa, perunoita ja sellutehtaan suoraan Keski-Suomen vesistöön laskemia päästöjä. 

Sävellyksiä ovat tehneet Minja Kosken ja Tuuli Kainulaisen lisäksi muun muassa Kaj Chydenius, Petra Poutanen, Tuija Rantalainen, Ari Kettunen ja Tuomari Nurmio.

Näyttämöllä
Minja Koski, Tuuli Kainulainen, Maria Nissi ja Markus Karekallas sekä Janne Louhelainen ja Antti Haiko.

Tiistain TelttaLab-esityksiin voi ostaa myös yhteislipun hintaan
50 € Teatterikesä / 54,50 € Lippupiste >>

Lue Juha Hurmeen haastattelu täältä.