Gösta Sundqvistin parhaat

– Minja Koski, Mikael Saari ja Lumos-kvartetti

Leevi and the Leavingsin laulut eivät esittelyjä kaipaa. 25 vuotta (1978–2003) kestäneen uransa aikana yhtye jätti pysyvän jäljen suomalaiseen musiikkiin ja jälkeensä lukuisia aikaa kestäviä hittejä. Omaleimaisten laulujen takana oli yhtyeen laulaja ja lauluntekijä Gösta Sundqvist.

TelttaLabin avajaiskonsertti on kunnianosoitus sanataituri Gösta Sundqvistin elämäntyölle. Leevi and the Leavingsin rakastettua tuotantoa kuullaan sovitettuna kahdelle laulajalle, kitaralle ja jousikvartetille. Lauluja tulkitsevat taitavat näyttelijä-laulajat Minja Koski ja Mikael Saari yhdessä hurmaavan Lumos-kvartetin kanssa. Konsertissa kuullaan muun muassa kappaleet Rin tin tin, Pohjoisen taivaan alla, Amalia ja monta muuta Leevi-klassikkoa.

Työryhmä

Minja Koski on laulaja-lauluntekijä ja näyttelijä, joka tunnetaan myös artistinimellä M. Hän on julkaissut neljä albumia, joita on huomioitu Emma- ja Teosto-palkintoehdokkuuksin. Koski on vieraillut laulajana useissa projekteissa mm. Kaj Chydeniuksen kanssa ja säveltänyt musiikkia teattereille.

Mikael Saari on muusikko ja näyttelijä, joka nousi suuren yleisön tietoisuuteen Uuden Musiikin Kilpailuissa vuosina 2013 ja 2016. Saaren debyyttialbumi The Grand Letdown ilmestyi vuonna 2016. Saari on tuttu myös Tähdet, tähdet -ohjelmasta ja monilta musikaalinäyttämöiltä.

Lumos on kysytty ja monipuolinen jousikvartetti, joka on soittanut mm. Pyhimyksen, Pepe Willbergin, Saimaan ja Laura Närhen levyillä. Yhtyeen ohjelmisto koostuu Niklas Hagmarkin taidokkaista ja persoonallisista sovituksista.
 

Lumos-kvartetti
Annukka Nevalainen-Lius, viulu
Sirkku Hilanko, viulu
Anette Grevberg, alttoviulu
Niklas Hagmark, sello