Woyzeck

Sirkus Supiainen

’Kuinka kaikki kärjistyy kohti traagista loppua’ Woyzeck on sorrettu. Woyzeck on sotilas. Woyzeck on herkkä nuori mies, joka joutuu vastakkain elämän ikävien puolien sekä itsensä kanssa. Woyzeck on Georg Büchnerin kirjoittamasta samannimisestä näytelmästä Rauli Katajavuoren monologinäytelmäksi sovittama visuaalisen teatterin esitys. Klassikoksi muodostunut kertomus Woyzeckistä on kiihottava tarina intohimosta, mustasukkaisuudesta, nöyryytyksestä ja kuolemasta.

Ohjaaja Rauli Katajavuoren tulkinta päivittää teoksen teatteri- ja tanssitaiteilija Jasu Parviaisen esittämäksi sooloteokseksi. Pohjimmiltaan Woyzeck-esitys on tarinnankerronnaksi naamioitu teatteriesitys valkoisen scifi- kupolin sisällä. Esityksen näyttämö on piskuinen areena, jossa esiintyjän esittämä kuvaelma imaisee yleisön mukaansa. kupoliteltta toteuttaa sen, mihin perinteiseen yleisö-lava-suhteeseen perustuvat konsertit ja teatteriesitykset varsin harvoin pystyvät. Tila tihentää yleisön kokemusta, vetää sen lähemmäksi esityksen ja musiikin maailmaa.

Sirkus Supiainen on yli 30-vuotias nykysirkusryhmä, joka toimii avoimin mielin ja eri taidemuotojen raja-aitoja kaataen sekä uskoo rajattomaan taiteeseen, rohkeaan kokeiluun ja vastavirtaan kulkemiseen. Sirkus Supiaisen ohjelmistossa on esityksiä kaikenikäisille, ja ryhmä kiertää esiintymässä myös pikkupaikkakunnilla, seuraintaloilla, kouluilla ja palvelutaloissa.

Osana Tampereen Teatterikesän OFF-ohjelmistoa.