Keith Haring Posters, Ilpo Musto, Keisteri & Kerimov

Tampere-talon näyttelyt Tapahtumien Yössä:

Keith Haring Posters

Yhden maailman tunnetuimman katutaiteilijan Keith Haringin (1958–1990) näyttely tarjoaa parhaita paloja pop- ja katutaiteen maailmasta kaikille tuttujen värikkäiden hahmojen muodossa. Näyttely kattaa yli 100 museolaatuista julistetta.

Keith Haring on vuonna 1990 menehtynyt yhdysvaltalainen katutaiteilija, jonka hip hop -kulttuurista sekä graffiti- ja poptaiteesta pohjaava tyyli kasvoi New Yorkin metron piirroksista teoksiin, jotka tunnetaan kaikkialla maailmassa. Suurten muraalien ja kantaaottavan julistetaiteen tekijä tunnetaan muun muassa Etelä-Afrikan apartheid-politiikkaa vastustavista ja AIDS-tietoisuutta levittävistä töistään.

Lue lisää Tampere-talon sivuilta: https://www.tampere-talo.fi/tapahtumat/keithharingposters/ 
Keith Haringin elämään voi tutustua Yle Areenan tuoreessa dokumentissa: https://areena.yle.fi/1-50524879​


Ilpo Musto: London Calling

Valokuvaaja ja toimittaja Ilpo Musto on ikuistanut valokuviksi rock- ja popmusiikin maailmantähtiä Lontoossa yli 50 vuotta. Tampere-talossa nähdään tänä kesänä mm. David Bowie, Led Zeppelin, Leonard Cohen ja Hurriganes 1970-luvulta, Bruce Springsteen, Björk, Bob Dylan, Depeche Mode, Motörhead, Juice Leskinen ja Brian Setzer 1980-luvulta ja Blur, Oasis, Popeda ja Take That 1990-luvulta. Yhteensä kuvia tarinoineen on esillä noin 60 kappaletta.

Lue lisää Tampere-talon sivuilta:  https://www.tampere-talo.fi/tapahtumat/ilpomusto/
 

Keisteri & Kerimov (vapaa pääsy)

Teemu Keisteri ja Nikolo Kerimov jatkavat työssään ansiokkaasti Keith Haringin perintöä. 1980-luvun puolivälissä syntyneet kuvataiteilijat levittävät teoksiaan laajakatseisesti perinteisten alustojen ulkopuolelle. Keisterin Ukkeli-hahmo ja Kerimovin Bogus-possu ovat kuin kotonaan niin t-paidoissa, suurissa seinämaalauksissa tai postikorteissa. Toisaalta kotimainen moderni taide ei epäröi ottaa kantaa yhteiskunnan tilaan tai miettiä ihmisyyden ydintä.

Lue lisää Tampere-talon sivuilta:  https://www.tampere-talo.fi/tapahtumat/keisteri-kerimov/ 

 

Tutustuthan Tampereen Teatterikesän yleisöturvallisuusohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista. 

 

Keith Haring Posters -näyttely juliste