Shadow

BACK TO BACK PICTURES

– elokuva

Käsikirjoitus Michael Chan, Mark Deans, Bruce Gladwin, Simon Laherty, Sarah Mainwaring, Scott Price, Sonia Teuben
Ohjaus Bruce Gladwin
Perustuu Back to Back Theatren näyttämöteokseen The Shadow Whose Prey The Hunter Becomes

Aktivistit Simon, Scott ja Sarah kutsuvat koolle kokouksen tekoälyn vaikutuksista tulevaisuudessa. Tavoite on järjestäytyä ja pelastaa maailma. Pintaan nousevat toiveet ja pelot uhkaavat kuitenkin kaataa suunnitelman.

Shadow on kansainvälisesti kiitellyn australialaisen Back to Back Theatren ensimmäinen elokuva, vaikuttava kannanotto ja mustan huumorin värittämä kuvaus yksilön ja yhteisön vastuista. Se pohjaa ryhmän esitykseen The Shadow Whose Prey The Hunter Becomes vuodelta 2019.

Ensemblen muodostavat taiteilijat, joilla on kehitysvamma tai erityisen tuen tarvetta. Ryhmä kyseenalaistaa oletukset siitä, mikä teatterissa on mahdollista – ja oletukset, joita ylläpidämme itsestämme ja toisistamme.

Koronapandemia teki Back to Back Theatren kansainvälisen kiertueen mahdottomaksi vuonna 2020. Rajoitusten rauettua ryhmä käänsi huomionsa yhteen harvoista pandemian positiivisista vaikutuksista: Shadow’n tuotantoon.

Back to Back Theatre voitti kansainvälisen Ibsen-palkinnon 2022. Shadow voitti SXSW Film Festivalin 2022 yleisöpalkinnon. Elokuva valittiin viime vuonna myös muun muassa Edinburghin, Rotterdamin ja Sydneyn elokuvafestivaalien ohjelmistoon.

"Tämä elokuva painuu sieluun pitkäksi aikaa."
Hilkka-Liisa Iivanainen, taiteellinen johtoryhmä
 

Elokuvan jälkeen on keskustelutilaisuus, johon yleisö on tervetullut.

Torstai 10.8. keskustelutilaisuus
Moderoija: Hilkka-Liisa Iivanainen, Teatterikesän taiteellisen johtoryhmän jäsen
Keskustelijat: Riikka Papunen, näyttelijä (TeM) ja tutkija & Mikaela Hasán, taiteellinen johtaja, DuvTeatern

Perjantai 11.8. keskustelutilaisuus
Moderoija: Hilkka-Liisa Iivanainen, Teatterikesän taiteellisen johtoryhmän jäsen
Keskustelija: Petri Mäkipää, näyttelijä, teatteri- ja erityisopettaja (TeM)

Lue myös elokuvasta ja sen tekoprosessista kertova artikkeli: Shadow on tarina ihmisyydestä, tekoälystä ja pieleen menneestä kokouksesta (18.7.)