Ruukun sirpaleita

PORTTITEATTERI

PÄÄOHJELMISTO 2023

Ohjaus Tuija Minkkinen; dramaturgia Rosa-Maria Perä; koreografia Ninu Lindfors; musiikki Sanna Salmenkallio

Mitä ihmiselle tapahtuu, kun hänet suljetaan – tai hän ajautuu – yhteisön ulkopuolelle? Kun toiselle ei puhuta, ei reagoida, ei lähestytä, hänestä tulee näkymätön, merkityksetön. Mihin ihminen on valmis kuuluakseen johonkin? Voiko omien säröjensä ja särmiensä kanssa olla sinut, jos muut eivät ole?

Intensiivinen, humoristinen ja syvän inhimillinen Ruukun sirpaleita tuo näyttämölle esiintyjien ulkopuolisuuden kokemukset liikkeen ja tositarinoiden keinoin.

”Tänään täällä ei myöskään ole syyllisiä, ei uhreja. Täällä näyttämöllä on vain 12 kokonaista ruukkua ja 12 säröilevää ruukkua.”

Porttiteatteri on 2015 perustettu vapautumisvaiheessa olevien ja vapautuneiden vankien sekä ammattitaiteilijoiden yhteisöteatteri.

”Ruukun sirpaleita on syvältä kehosta nouseva oodi yhteisöllisyyden mahdollisuudelle ja taiteen voimalle.”
Tuomas Rantanen, Voima

"Porttiteatterilaiset vain nostavat rimaansa ja omaa uskallustaan. Näyttämöllä sykkii elämä, yhteisöruumiin liike ja soundi. Sieltä tursuaa kipeys ja kauneus, huumori ja viisaus. Nykyteatteria, esitystaidetta."
Hanna Helavuori, hannahelavuori.com

Lue myös Tuija Minkkisen haastattelun pohjalta kirjoitettu artikkeli: Ruukun sirpaleita antaa äänen ulossuljetuille (11.7.)