MUSTA, MUSTEMPI, ROMANI

Rakastajat-teatteri

Käsikirjoitus ja ohjaus Elina Izarra 

Elina Izarran kirjoittama ja ohjaama näytelmä tutkii katseen vaikutusta ihmiseen. Romanien historian ja arjen käsittelyn ytimessä on teosta varten haastateltujen ihmisten ja näyttelijä Kai Tannerin syvä omakohtaisuus. Näyttämölle piirtyy kauniita ja karuja kohtaamisia eri vuosikymmeniltä.

Vaikka romanien kokema syrjintä on brutaalia niin meillä kuin muuallakin, esityksessä on myös naurua, lämpöä, tanssia ja vauhtia – vilpittömyyttä ja itseironiaa, jonka edessä katsoja kohtaa ja muokkaa uudelleen käsityksiään romanikulttuurista. 

30-vuotisjuhlavuottaan viettävän porilaisen Rakastajat-teatterin tavoite on tarjota rohkeaa, taiteellisesti tinkimätöntä ja ajatuksia herättävää huoneteatteria – huumoria ja elämän hulluutta unohtamatta. Tämä fiktiota ja tosielämää yhdistävä esitys vastaa tavoitteeseen täydellisesti."Rakastajien perustajajäsen Kai Tanner nähdään hersyvämpänä kuin koskaan."
Pertti Pitkonen, Satakunnan Kansa 

"Todella tarpeellinen ulostulo ja tilinteko siitä, millaista on piilottaa oma romanitaustansa, ja miten ihminen työstää identiteettiään alituisesti. Esityksen omakohtaisuus on koskettavaa, kuten myös sen lämpö."
– Taiteellinen johtoryhmä