Kolmas Tila

Legenda pienestä luusta, osa IV Rán

Wrangelin saari Pohjoisella jäämerellä vuonna 2063. Merilintujen tutkija Rán Snorradottir (s. 2018) saapuu tutkimusretkikunnan mukana tutkimaan saaren elinympäristön tilaa ja lintuja. On heinäkuu, arktinen kesä. Mitä saarella on tapahtunut?

Legenda pienestä luusta alkaa tulevaisuudesta, mutta vie mukanaan kiehtovalle aikamatkalle, kun arktiset linnut ottavat posthumanistisen tarinankertojan roolin ja lentävät läpi ihmislajin historian. Liikkuessaan ajassa ja historiassa teos sukeltaa ihmisyyden ytimeen.

Luonnontieteellisiä, arkeologisia ja historiallisia näkökulmia taidolla yhdistävä esitys tarkastelee ihmisen paikkaa elämän kokonaisuudessa. Se käsittelee sitä kulttuurin ja henkisen tilan murrosta, jonka keskellä elämme.

Tänä vuonna kymmenen vuotta täyttänyt Kolmas Tila on palkittu monitaiteellinen ryhmä, jonka toiminnan keskiössä on taiteen ja tieteen vuoropuhelu.

Yhteistyössä Turun Kaupunginteatteri

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = 

"Legenda pienestä luusta on pyörremyrskymäinen aikamatka, joka heittelee katsojaa tulevaisuuden, tämän hetken ja menneisyyksien välillä punoen verkon, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen." 
– Irmeli Haapanen, Turun Sanomat