IMITATION OF LIFE

Proton Theatre (Unkari)

Kirjoittanut Kata Wéber perustuen Kornél Mundruczón konseptiin; ohjaus Kornél Mundruczó

Valitsemmeko kohtalomme, vai onko elämämme kulku jo ennalta määrätty? 

Kovapintainen ulosottomies saapuu häätämään naista kodista. Yllättävä käänne estää tehtävän toteuttamisen, ja mies joutuu sukeltamaan omatuntonsa syövereihin. Käy selväksi, että lohduton asunto kätkee sisälleen tummia salaisuuksia, joilta tulevatkaan vuokralaiset eivät välty. 

Jossain Budapestin ja rispaantuvan universumin laitamilla, kaukana vallan päänäyttämöistä, nämä ihmiset toteuttavat pinttyneitä toimintatapojaan. Imitation of Life piirtää tunnevoimaisen ja kauniin, kipeän kertomuksen katkenneiden sukujuurten ja suurkaupungin kätkemistä kohtaloista. 

Elokuvallisuudessaan ja painovoimaa uhmaavassa visuaalisuudessaan Imitation of Life luo hämmästyttävän, voimakkaan ja samalla runollisen kertomuksen yhteiskunnan marginaalista, jossa epäoikeudenmukaisuus on elämän kirjoittamaton laki. 

Eurooppalaisen nykyteatterin suunnannäyttäjä Kornél Mundruczón  Imitation of Life  on upea elokuvan ja teatterin yhdistelmä. Teos perustuu tositapahtumiin ja ottaa viiltävällä tavalla kantaa Unkarin yhteiskunnalliseen kehitykseen.

Lue Imitation of Lifesta kertova artikkeli.

Katso esityksen käsiohjelma"Teatterinäyttämön painovoimaa uhmaava Imitation of Life lyö ällikällä. Hämmästyttävä, maaginen ja silti poliittisesti latautunut kuvaus marginalisoitumisesta ja epätasa-arvoisuudesta."
– Taiteellinen johtoryhmä