PERUTTU: FAMILJEN BRA

Teater Viirus

ESITYS PERUTTU, MUTTA YLEISÖLLE AVOIN LUKUDRAAMA JÄRJESTETÄÄN TORSTAINA 5.8. KLO 19

Valitettavasti Teatterimontussa järjestettävä Familjen Bra -esitys on jouduttu kokonaan perumaan. Pirkanmaan huonontuneen koronatilanteen ja uusien tiukentuneiden rajoitusten myötä yliopisto siirtyi etenemään varovaisemman exit-suunnitelmansa mukaisesti, mikä tarkoittaa, että yliopiston tiloissa ei voi järjestää ulkopuolisia yleisötilaisuuksia. Lipun ostaneisiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.  Aivan kokonaan Familjen Brasta ei kuitenkaan tarvitse luopua, sillä Teater Viirus esittää teoksesta videoavusteisen lukudraaman, joka on yleisölle avoin tilaisuus. Lukudraama nähdään torstaina 5.8. klo 19 Tullikamarin aukiolla, Pakkahuoneen roudausovien edessä. Kesto noin 1h 10 min. Lämpimästi tervetuloa!
 


Alkuperäisteksti Joakim Pirinen; ohjaus Jussi Sorjanen 

Bran perhe elää fantastista elämää. Maailman ongelmat eivät ulotu heidän maanalaiseen bunkkeriinsa. Täällä he voivat elää rauhassa. Bunkkerissa ei ole tilaa epäsovulle tai riidoille. 

Familjen Bra on utopistinen kertomus, jossa kaikki on pintapuolisesti parhain päin. Tai dystopia, jossa kaikki odottaa lopullista pirstoutumista. 

Joakim Pirisen näytelmä maalaa hulvattomalla huumorilla ja absurdeilla arkikohtauksilla parodian täydellisestä elämästä. Esitys on äärimmäisen jännitteinen, vaikka Familjen Bra on ehkä maailman ainoa näytelmä, johon ei ole kirjoitettu ainuttakaan konfliktia. 

Kohtaukset voisivat olla omasta arjestamme eristäytymisen aikana. Mutta toisin kuin meillä, Bran perheellä kaikki on täydellistä."Det är härligt med en föreställning som inte skriver moral på åskådarens näsa, utan lämnar tolkningarna öppna."
Janne Wass, Hufvudstadsbladet 

"Pandemia-aika tuo esitykseen aivan uudet kierrokset. Dystopia on lähempänä kuin kasarilla, jolloin näytelmä on kirjoitettu. Ilman konfliktejakin jännite on irvokkaan vangitseva. Paljon annetaan hiljaisuuden puhua."
– Taiteellinen johtoryhmä