CABARET

Turun Kaupunginteatteri

Ohjaus ja koreografia Jakob Höglund 

Willkommen. 

Yksi maailman rakastetuimmista musikaaleista saa huikean päivityksen omaleimaisista tulkinnoistaan tunnetun ohjaajan Jakob Höglundin ja liki 30-henkisen ensemblen toimesta. 

Berliini 1931. Kirjailija Clifford Bradshaw, elämälleen suuntaa etsivä unissakävelijä, kohtaa Kit Kat Clubin sykkeessä Sally Bowlesin, kabareen kirkkaimman tähden. Kit Kat Clubilla jokainen saa olla oma itsensä – tai kuka haluaa. Kun sekt-pullon korkki poksahtaa ja rytmi vetää tanssimaan, on malja ylitsevuotavan täynnä eikä huolta huomisesta ole. 

Hurmos on hetken yhteinen, mutta uuden sodan varjo lankeaa kaduille. Jokaisen on tehtävä valintansa. On aika herätä unesta."Vähän jo kuluneestakin musikaaliklassikosta kuoriutuu esiin seksikäs – sanan kaikissa vivahteissa –, säihkyvä, älykäs, viihdyttävä, koskettava ja puhutteleva kokonaisnäyttämöteos."
Irmeli Haapanen, Turun Sanomat 

"Vilpitön tarve viihtyä ja tulla viihdytetyksi täyttyy esityksen syleilyssä. Cabaret palauttaa täysin aseistariisuvalla tavalla eskapismin teatteritaiteeseen. Työryhmän energia, rytmitaju ja tarkkuus ovat ihmeellisiä."
– Taiteellinen johtoryhmä 

"Cabaret-musikaali yhdistää hyvän tarinan ja hyvän show'n. Itseäni eniten puhutteleva teema siinä on silmien ummistaminen maailman muutoksen edessä. Kuten tässäkin ajassa, me emme toimi, vaikka näemme mitä on tulossa. Toisaalta rakastan myös isoa, leikkisää, mukaansatempaavaa viihdettä – ja sitä on luvassa!"
Jakob Höglund, ohjaaja