BOUVARD JA PÉCUCHET

Teatteri Takomo

Gustave Flaubert; dramaturgia ja ohjaus Tuomas Rinta-Panttila  

Maailman monimutkaisuus. Merkityksettömyyden tunne. Absoluuttisen totuuden etsiminen ja jatkuva törmääminen silkkaan relatiivisuuteen. 

Tällaisia asioita pohtivat Gustave Flaubertin viimeiseksi jääneen romaanin Bouvard ja Pécuchet päähenkilöt. Väsyneenä oman olemisensa monimutkaisuuteen he päättävät ottaa selvää kaikesta, kaikista tieteistä ja kaikista taiteista – ja tietenkin epäonnistuvat katastrofaalisesti yrityksissään. 

Romaani käsittelee tuoreesti, yllättävästi ja hauskasti tämän(kin) ajan ihmisenä olemisen ongelmia. Sen muoto on loputtoman toisteinen, yritystä ja erehdystä yhä uudelleen kieputtava. Ja siksi niin kovin elämän kaltainen. 

Tuomas Rinta-Panttilan dramatisoima ja ohjaama esitys on farssiksi vedetty kriittinen ensyklopedia. Kaksi nykypäivän ihmistä kutsuu yleisön mukaansa toistamaan Flaubertin sankareiden operaatiota: Maailma haltuun!"Kevyt, älykäs, rento, lumoavasti pöljä teos. Kirjojen rakastajalle viehättävä trippi teatterin maailmaan, teatterin rakastajalle opas valtavirrasta poikkeavaan kirjallisuuteen. Elämän merkitystä pohtivalle osuu kuin nenä päähän."
– Taiteellinen johtoryhmä