Arktiset leikit

Tampereen Teatteri & Espoon Kaupunginteatteri

Pääohjelmisto 2020

Marja-Terttu Zeppelin, 75-vuotias talviemme veteraani, on palannut Kokkolaan lopetettuaan grilliyrittäjän hommat Grönlannissa. Martti Piano Larsson, Marja-Tertun ex-puoliso, on puolestaan ajautunut suojatyöpaikkaan elokuvatuotantoyhtiöksi kasvaneessa juoppojenhyysäysfirmassaan.

Arktiset leikit on kertomus näistä kahdesta matkakumppanista, joiden tiet erosivat 12 vuotta sitten. Se kertoo myös eräästä kohtalokkaasta metsästysonnettomuudesta, Eteisvahtimestarien Veljeskunnasta sekä Vili Tiippanaisen ja Intijani Mikkolan radikalisoitumisen prosessista.

Näytelmä sijoittuu Kokkolaan pienen merenlahden poukamaan, Marja-Tertun keski-ikäisen tyttären Maura Zeppelinin kotiin, kuvitteelliselle viimeiselle rannalle, missä on joulukuussa veneilykelit.

Leea ja Klaus Klemolan arktisen trilogian yllättänyt iltatähti – sarjan neljäs ja kenties viimeinen osa –  on tyylilleen uskollinen käsitelleessään mm. menestymisen vaikeutta, yksinäisyyttä ja ilmastonmuutosta. Se on tositarina leikistä, joka voittaa kuoleman.


 “Leea ja Klaus Klemolalla on käsittämätön kyky tehdä täysin kaistapäistä teatteria, joka puhuu ihmisenä olemisesta ja maailmasta koskettavammin kuin mikään, mitä 2000-luvulla on Tampereen näyttämöillä esitetty.” – Kaisa Järvelä, Kulttuuritoimitus.fi

Katso ohjaaja, käsikirjoittaja Leea Klemolan videotervehdys (5.6.) Teatterikesän yleisölle.