Yhdessä 40 v.

Eija Ahvo & Susanna Haavisto

Ohjelmateltan ohjelmistossa 2019

Kahden pienen naisen äänet kohtasivat 42 vuotta sitten Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä. Syntyi ääniystävyys.

Eija Ahvo ja Susanna Haavisto ovat tarinoiden kertojia ja laulunkielen taitajia, joille laulaminen on enemmän kuin nuotteja, tahtilajeja, sanoja tai kirjaimia. Se on yhteistä hengittämistä, elämän ravintoa ja tunteiden jakamista. 

Nyt kaksikko on katsonut yhdessä kuljettua tietä taaksepäin ja koonnut tärkeimmät laulut koskettavaksi konserttikokonaisuudeksi. Ohjelma lähtee liikkeelle 40 vuoden takaa ja se sisältää lauluja ystävyydestä, rakkaudesta ja elämän kivuista mm. Esa Helasvuon, Jukka Linkolan, Toni Edelmannin, Kaj Chydeniuksen ja Aarno Ranisen sävelin.

Teatterin lavalla 70-luvulla syntynyt toveruus on hioutunut ystävyydeksi, kahden ihmisen ydintiimiksi, jossa musiikki on näytellyt ja näyttelee edelleen keskeistä roolia. Elokuun illassa taiteilijat Ahvo ja Haavisto puhkeavat nelikymppiseen kukkaan Esa Helasvuon yhden miehen suuren orkesterin herkällä kämmenellä.

Yhdessä 40v -konsertti syntyi lauluista ja kuvista, jotka on laulettava ja näytettävä juuri nyt.
On aika kohottaa malja laululle!

 

Haavisto & Ahvo SuomiLOVEssa
(Laulu alkaa kohdasta 1:50)