Mestari Astor

Katupojasta Tango Nuevon isäksi

Taiteilijan vimmaa, myrskyisää sielun- ja mielenmaisemaa, jatkuvia rajanylityksiä – monologiteos Mestari Astor paljastaa ihmisen säveltäjän takaa! Sussa Lavosen käsikirjoittama ja ohjaama musiikkinäytelmä kertoo luomisprosessin keskellä olevasta argentiinalaisesta taiteilijasta, Astor Piazzollasta (1922-1992). Millainen mies oli tämä kaikkien aikojen tunnetuin tangosäveltäjä ja bandonéonin mestari?

Esitys ei halua nostaa Piazzollaa jalustalle. Nyt valoon tuodaan hänen inhimillinen puolensa  – riittämättömyys ja halu tulla hyväksytyksi ovat eräitä esityksen teemoja. Sisäkkäisistä episodeista koostuva elämäntarina sisältää sekä tunnetuimpia että vähemmän kuultuja Piazzollan sävellyksiä.

Hengästyttävän yhdistelmän tangoa, jazzia ja klassista musiikkia tulkitsee huikea kvintetti Kristina Kuusiston johtamana!

Kuusisto myös soittaa esityksessä bandonéonia. Lisäksi kvintetissä taituroivat decacordisti Mari Mäntylä, kontrabasisti Matti Tegelman sekä Viron klassisen musiikin mestarisuvun sisarukset: viulisti Miina Järvi ja pianisti Mihkel Järvi.

Yleisöt hurmannutta musiikkinäytelmää tähdittää näyttelijä Timo Torikka.

 

Sussa Lavonen käsikirjoitus ja ohjaus
Kristina Kuusisto orkesterin johto
 

MestariKvintetti

Mihkel Järvi piano
Miina Järvi viulu
Mari Mäntylä decacorde
Matti Tegelman kontrabasso
Kristina Kuusisto bandonéon