Ida Elina

Tapahtumien Yön myöhäsillassa säteilee Ida Elina – karismaattinen artisti, jolla on vivahteikas ääni ja uniikki ote instrumenttiinsa.

Nainen ja kantele -yhdistelmästä ei tule aivan ensimmäisenä mieleen Michael Jacksonin Billie Jean (katso YouTubesta). Ida Elina on kuitenkin osoittanut, että kantele sopii erinomaisesti myös räväköihin pophitteihin, ja tämän todisti myös keväinen kiertue Apulannan kanssa.

Palkitun kantelistin sävypaletissa tihkuukin niin jazz, pop, soul kuin gospel – persoonallinen, perkussiivinen soittotyyli vie kanteleensoiton aivan uudenlaisiin ulottuvuuksiin. Tämä Suomen ensimmäinen pop-kantelisti on kerännyt kymmeniä tuhansia katselukertoja YouTubessa tulkinnoillaan mm. Toton Africasta ja Nina Simonen Feeling Goodista. Laulaja-lauluntekijä tekee sekä omia biisejä että esittää covereita – yhteistä niille on timanttinen taso.

Ida Elina tekee noin 300 keikkaa vuodessa. Suomen ohella hän on kiertänyt esiintymässä muissakin Pohjoismaissa sekä Saksassa ja Japanissa. Hän on saanut Vuoden Kantele -palkinnon vuonna 2015 ja on myös Kansainvälisen Kantelekilpailun voittaja vuodelta 2011.