Miro Santeri

VALMIINA LÄHTÖÖN

Miro Santerin itseironisessa performanssissa vastapelureina ovat yksi ihminen ja yksi iso punainen nappi.

Esitys saavuttaa raamatulliset mittasuhteet, kun Miro joutuu tekemään elämänsä vaikeimman päätöksen. Onko hän valmis hyppäämään syvään päätyyn ilman pelastusrengasta? Onko hän valmis aloittamaan matkan, vaikka määränpäätä ei ole? Onko hän… VALMIINA LÄHTÖÖN?

Esityksessään Miro vastaa näihin kaikkiin kysymyksiin peruuttamattoman varmasti ja lopullisesti. Katsojana pääset seuraamaan tätä prosessia reaaliajassa, ja saatat itsekin hairahtua kysymään itseltäsi samoja kysymyksiä. Et välttämättä nauti siitä, mutta kenties viihdyt: esitys sisältää paljon liikettä ja ääntä, ja niistähän me ihmiset pidämme. Kysykää vaikka vauvoilta.

VALMIINA LÄHTÖÖN tutkii matkoja ja määränpäitä, aloittamista ja lopettamista. Kannattaako mitään oikeastaan aloittaa, jos sitä ei kykene viemään loppuun saakka? Kun maailmaa uhkaa ilmastokriisi ja median uhkakuvat ennustavat meille tuomionpäivää, onko paras vaihtoehto heittää hanskat tiskiin ja luovuttaa? Jos en saa muutosta aikaiseksi, niin saako seuraava sukupolvikaan? Onko kaikki yrittäminen, pyrkiminen ja kärsiminen lopultakin turhaa?

Miro on opiskellut nyt kaksi vuotta Glasgow’ssa Royal Conservatoire of Scotlandissa performanssitaidetta. Tampereen teatterikesässä Miro vie ensimmäistä kertaa tietonsa ja taitonsa koulumaailman ulkopuolelle ja kertakaikkisesti selvittää, että onko hän VALMIINA LÄHTÖÖN!