Legioonateatteri

Unihiekkalinna - Nuku, saatana!

Unettomuus on uusi kansansairaus, nykyisin joka viides suomalainen kärsii pitkäaikaisista uniongelmista. Unihäiriöiden määrä kasvaa kaiken aikaa myös muualla, ei vain Suomessa. Unilääkkeet eivät ole kuulemma ratkaisu, sanoo unitutkija. Mikäs sitten? Mikä meitä valvottaa? Ilmaston lämpeneminen? Vanhusten hoito? Kukkien kasteleminen? Oma ulkonäkö? Syitä kyllä löytyy.

Näytelmässä tapaat tamperelaisnuori Annelin vanhempineen, vanhainkodin johtajan näyttelijämiehineen ja muine alaisineen, Anni-mummon, taitelija Rosan siskoineen, intialaisen gurun, suomalaisen poppamiehen, suomalaisen wannabe-romanin, matalapalkka-alojen edustajia, konsultin firmasta "Promise for Sleep" ja paljon muita. Tätä näytelmää ei kannata jättää välistä!

"Ohjaaja ja käsikirjoittaja Timo Seppälän ja työryhmän käsistä lähtenyt ja nuorten pitkäaikaistyöttömien näyttelemä unettomuusnäytelmä on vakava ja hämmentävä, ja jos mahdollista vielä armeliaammin humoristinen teatteriteos, kuin Legioonateatterin menettelytapoihin jo ennestään tutustunut katsoja osasi odottaa". (Demokraatin verkkolehti 13.5.2019)