Indran korva – audiofiktiivinen teatterikuunnelma

Tampereen Ylioppilasteatteri

Tervetuloa Indran korvaan! Ylioppilasteatterin kuulemoon, pois hälinästä ja vaikerruksesta, äänimatkalle mielikuvituksen ääriin.

Indran korva on August Strindbergin Uninäytelmästä innoitteensa saanut audiofiktiivinen teatterikuunnelma. Jää teoksen kuulijan kuultavaksi ja hänen mielikuvituksensa kuvittamaksi, kuuluuko taivasruhtinaan korvassa kuolevaisten valitus, etääntyvä aamutähti, maan utu vai aallokon ja tuulten laulu. Audiofiktiivinen teatterikuunnelma on hämärässä teatteritilassa erilaisin soivin esinein ja ihmisäänin luotava kuulokuva. Se on auditiivinen elämys ja tarina, jota on lupa ja mahdollisuus kokea myös silmät suljettuina.

*****

Ote August Strindbergin Uninäytelmästä (1901):

Runoilija: Minne me on tultu?

Tyttö: Pois hälinästä ja vaikerruksesta, maailman ulommaiseen rantaan luolaan jota kutsutaan Indran korvaksi, koska täällä taivasruhtinas kuulemma kuuntelee kuolevaisten valitusta.

Runoilija: Mitenkä? Täälläkö?

Tyttö: Etkös näe, miten luola kaareutuu? […] Etkös lapsena painanut korvaasi vasten näkinkenkää ja kuullut… kuinka veri humisee, aivoissa sorisevat ajatukset, ja kuinka ruumiin säikeet hiljaa napsuvat… jos se kaikki kuuluu pikkuruisesta kotilosta, mitä mahtaakaan tästä suuresta tulla!

 

Teatterikesän tapahtumissa on vahva maskisuositus.

Tutustuthan Tampereen Teatterikesän yleisöturvallisuusohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.