Report to an Academy

Scena Theatre / Robert McNamara

Selonteko Akatemialle (suom.)

Punaiseksi Pietariksi nimetty apina on kehittynyt ihmisen kaltaiseksi. Hän esittää kiehtovan tarinan muutoksestaan ja inhottavia yksityiskohtia entisestä apinan elämästään huipputieteelliselle akatemialle.

Report to an Academy perustuu saksankielisen böömiläisen kirjailijan Franz Kafkan kirjoittamaan novelliin. Esityksen on sovittanut monologiksi saksalainen ohjaaja Gabriele Jakobi. McNamara saapuu Yhdysvalloista osaksi Tampereen Teatterikesän OFF-oheisohjelmaa klassikkoesityksellään ja pistää pohtimaan kysymyksiä vapaan tahdon, kasvissyönnin ja eläinoikeuksien äärellä.

Lue englanninkielisiä arvosteluja esityksestä:

Always Time for Theatre
DC Theater Arts
Fairy Powered Productions
Theatre Weekly
The Reviews Hub

Scena Theaterin verkkosivut

Robert McNamara on Scena Theaterin perustaja ja taiteellinen johtaja Washington DC:ssä. Hän on ohjannut 34 kautta sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa. Hänen työnsä ulottuu ajattomista klassikoista moderneihin mestariteoksiin, ja hän on lavastanut lukuisia ensi-iltoja molemmin puolin Atlanttia. Robertia pidetään suurten eurooppalaisten näytelmien auktoriteettina. Hän on opettanut draamaa, näyttelemistä ja kirjallisuutta arvostetuissa kouluissa ja teatterissa Washington DC:n alueella.