Mahdollisuuksien Tilan esitysklubi

Tervetuloa viettämään elokuista iltaa Tahmelan Huvilalle kiinnostavien esitysten parissa! Mahdollisuuksien Tilan esitysilta tarjoaa kolme kiinnostavaa performanssia osana Teatterikesän OFF-ohjelmistoa. Ensimmäiseksi pääsemme hyppäämään klovnerian maailmaan Johanna Peltolan esityksessä Äideistä on moneksi! – Klovneriaa vanhemmuudesta. Tämän jälkeen saamme nauttia ainutlaatuisesta naamiotyöskentelystä Tytti Marttilan naamioteatteri etydissä. Illan päätteeksi yleisöä tanssittaa ja liikuttaa Sanna Saastamoisen ja Matti Haaponiemen Duo Masa. 

Esitysten kesto yhteensä noin 1,5 tuntia ja esitysten väleissä pieni väliaika. Lopuksi voi vielä jäädä nauttimaan elokuisesta illasta Huvilan suvisiimekseen tanssin ja kohtaamisten merkeissä.

Äideistä on moneksi! – Klovneriaa vanhemmuudesta
Vanhemmuutta lähestytään lämpimästä klovnerian keinoin ja etsien myös vastauksia elämää ja vanhemmuutta suurempiin kysymyksiin. Yhtä vastausta ei koskaan löydä, kun kyse on näinkin monimutkaisista ilmiöistä. Teoksen käsikirjoittaa ja esittää Johanna Peltola, joka on tutkinut klovnerian avulla elämän erilaisia ilmiöitä jo pitkään. Mahdollisesti kirosanoja sisältävän materiaalin vuoksi esitys ei sovi perheen pienimmille. Esityksen jälkeen mahdollisuus lyhyeen vertaisjakamiseen vanhemmuudesta. 

Tytti Marttilan naamioteatteri etydissä naamiot nähdään suorittamassa arkiaskareita luonnossa, puvustus ja tarpeisto on leimallisesti suomalaista. Naamiohahmo on aina arkkityyppinen, hyvä väline suomalaisen sielunmaiseman näkyväksi tekemiseen. Sen maiseman elementtejä ovat jäyhyys ja sisu, höysteenä ikimetsän rauhaa ja ripaus arktista hysteriaa. Naamionäytteleminen ja naamion valmistus olivat Marttilan ensirakkaus visuaalisen teatterin keinoista. Ulkona teatterinaamio näyttäytyy shamanistisissa ja karnevalistisissa merkityksissään.   

MASA on modulaarisyntikkavetoista äänikudelmaa, sointuja, sirinää, särinää, höpinää, löpinää, tosi hyvää jytää. Masa saa tähtienvälisen avaruuden hehkumaan ja tanssilattian tärisemään. Puikoissa ovat Sanna Saastamoinen ja Matti Haaponiemi.

 

Teatterikesän tapahtumissa on vahva maskisuositus.

Tutustuthan Tampereen Teatterikesän yleisöturvallisuusohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.