Kuva: Venla Moisala

Kamala kissa ja Katinperän lorut

Tukkateatteri

Tukkateatteri esittää elokuussa vietteleviä pilarunoja 1970-luvulta. Kamala Kissa ja Katinperän lorut on toteutettu Eeva-Liisa Mannerin samannimisen pilarunokokoelman pohjalta. Runonäytelmä on alkuperäisteoksen tavoin “suunnattu vanhoille lapsille”, kuten Manner itse asian ilmaisee. Sovituksessa nähdään kaksitoista runoa, jotka johdattelevat katsojansa teoksen kissamaiseen maailmaan. Lisäksi esityksessä on loruosuus, jossa kuullaan Katinperän kissakuoron lausumana kaikkiaan seitsemän lorua. Esitys on hauska, ronski, viettelevä, tyly ja huomiota janoava – kuten kissatkin.

“Eeva-Liisa Mannerin huikea ja aina yhtä kutkuttava Kamala kissa, jota meikäläisittäin voi sanoa jo klassikoksi, ilmestyi ensimmäisen kerran 1976. Käsillä olevaan kokoelmaan sisältyvät 1978 ilmestynyt 3., lisätty painos sekä uutena osastona ennen julkaisemattomat Katinperän lorut. Kokoelmien lisääminen ja muuttaminen ei meillä ole kovinkaan yleistä; satiirinen Kamala kissa näyttää kuitenkin saavan ajankohtaista jatkoa (Viiniporu olutloru) sitä mukaa kuin aiheita ilmenee. Karinperän lorussa Eeva-Liisa Manner osoittaa lisäksi hallitsevansa suvereenisti myös murrettua kalevalamittaa, jota hän käyttää taidokkaasti ja pilke silmäkulmassa.” –Kanerva Arja (Kirjasampo 5/1986)

Esitys on osa MANNERmainen2021-hanketta. Eeva-Liisa Mannerin syntymästä tulee 100-vuotta 5.12.2021. Tukkateatteri tuo esille Mannerin upeaa tuotantoa pitkin vuotta erilaisin teatteriproduktioin MANNERmainen2021-hankkeen alla.

 

Teatterikesän tapahtumissa on vahva maskisuositus.

Tutustuthan Tampereen Teatterikesän yleisöturvallisuusohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.