Kuva: Joonas Purastie

Circus Ruska Festival: Arctic Ensemble

Circus Ruska Festival juhlii kotimaista sirkustaidetta jo 15. kertaa!

Circus Ruska Festival järjestetään 4.–7.8.2021 Tampereella jo 15. kerran ja jälleen yhteistyössä Tampereen Teatterikesän kanssa. Circus Ruska Festival tuo Tampereelle laadukkaan kattauksen kotimaista ja eurooppalaista katusirkusta ja varieteeta. Esitykset yhdistävät huimaa tasapainoilua ja akrobatiaa, taitavaa jongleerausta, huumoria ja ällistyttäviä temppuja. 

Arctic Ensemble “Ajolähtö”

Ajolähtö on sirkusryhmä Arctic Ensemblen ensimmäinen Suomessa esitettävä sirkusesitys, joka syntyi vastauksena pandemian aiheuttamaan kulttuurityhjiöön kesäkuussa 2020. Teos on kaiken ikäisille soveltuva tarinallinen kokonaisuus kaveriporukasta, joiden kauan odottama roadtrip loppuu lyhyeen, ja heidän on kohdattava Suomen suvi kaikessa arvaamattomuudessaan.

Esitys ammentaa huumoriaan suomalaisen kulttuurin ja suomalaisuuden erityispiirteistä ja se sisältää kesäteatterimaisen kepeyden lisäksi kommentteja ajankohtaisiin ja ikuisiin teemoihin. Tarina on täynnä yllätyksellisyyttä ja absurdeja tilanteita. Ne korostavat sirkuksen maailman maagista realismia, jossa painovoiman lait eivät tunnu vaikuttavan.

Arctic Ensemble on suomalainen sirkusryhmä, joka perustettiin Sirkus Finlandian kiertueelle vuonna 2018. Monitaitoisen ryhmän maailman valloitusta on siivittänyt heidän lajinsa korealainen tuplakehto: dynaaminen ja lennokas ilma-akrobatialaji, jossa tarkkaa yhteistyötä ja keinuliikettä hyödyntäen lentäjät saatetaan liitämään ja kieppumaan ilmojen halki. Arctic Ensemble on esiintynyt muun muassa Japanissa, Englannissa ja Ranskassa, ja he ylsivät 30 parhaan joukkoon sekä saivat kunniamaininnan kansainvälisillä Online Circus Festivaleilla keväällä 2020.

 

Teatterikesän tapahtumissa on vahva maskisuositus.

Tutustuthan Tampereen Teatterikesän yleisöturvallisuusohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.