Johanna Hannus

Älä elämää pelkää

Johanna Hannus on mukana Tampereen Teatterikesän OFF Tampere -ohjelmistossa jo 21. kertaa! Esityksissä on kuultu suomalaista runoutta, kirjallisuutta klassikoista loitsuihin sekä käännöskirjallisuutta. Hannus tuottaa esityksensä itsenäisesti. Esitysmatkat ovat vieneet hänet ympäri Suomea ja aina Australiaan asti. Hannus on lisänä tehnyt töitä Tampereen kaupungin kulttuuritoimen kanssa vuosikausien ajat. Tietoa, taitoa ja kokemusta elämästä löytyy runsaasti, joka hänen esityksistään myös heijastuu. Hannuksen motto kuuluukin näin: "Rahalla saa ja hevosella pääsee, sådant är livet".

Tänä kesänä Tampereen Teatterikesän OFF Tampere -ohjelmistossa nähtävä kokonaisuus on nimeltään Älä elämää pelkää. Esityksessä kuullaan vahvaa kotimaista tuotantoa Aaro Hellaakoskelta, tamperelaiselta Ritva Hokalta ja Helvi Hämäläiseltä, jonka kokoelma Sukupolveni unta sai vuonna 1987 Finlandia-palkinnon. Lisäksi kuullaan myös Aleksis Kiven, Eino Leinon, Larin-Kyöstin, Kaarlo Sarkian, Oiva Paloheimon ja Tommy Tabermannin tuotantoa.

Kotimaisten tekstien lisäksi luvassa on myös ulkomaista tuotantoa: Luiz Bonfálta kuullaan kappale Yön väistyessä (elokuvasta Musta Orfeus), Jacques Breliltä Amsterdam ja Fernando Pessoalta En minä aina ole sama.

Johanna Hannuksen esityksistä saa nauttia useampana päivänä Tampereen Teatterikesän festivaalissa.