Yleisöturvallisuus-ohjeistus


Tampereen Teatterikesän yleisöturvallisuusohjeistus
Elokuu 2021
Päivitämme ohjeistusta tarpeen mukaan festivaalijärjestelyiden edetessä sekä tilanteiden muuttuessa.

Yleisön, esiintyjien ja koko henkilökuntamme terveys on meille ensiarvoisen tärkeää. Noudatathan alla olevia ohjeistuksia yhteisen hyvinvoinnin ja turvallisuuden vuoksi.


Yleiset ohjeet

Älä tule oireisena tai sairaana esityksiin tai tapahtumiin. Esityksiin tai tapahtumiin ei myöskään saa osallistua karanteenin aikana.

Suosittelemme vahvasti kasvomaskin tai kasvovisiirin käyttöä, jos siihen ei ole lääketieteellistä estettä.

Huolehdi hyvästä yskimis- ja käsihygieniasta.

Pidä turvavälit muihin saapuessasi ja koko vierailun ajan.

Lataa koronavilkku puhelimeesi.

 

Rokotuksiin liittyvät suositukset

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittaa koronavirusrokotteen ottamista koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Kahden rokoteannoksen saaneiden suositellaan kuitenkin edelleen noudattavan tartunnantorjuntaohjeita, kuten kasvomaskin käyttöä sekä etäisyyksien pitämistä.

 

Pääohjelmisto ja TelttaLab


Katsomojärjestelyt

Pääohjelmiston esitystiloissa sekä TelttaLabin esityspaikassa yleisökapasiteetti on rajoitettu puoleen: katsojia otetaan paikan päälle maksimissaan puolet esitystilan katsomokapasiteetista. 5.–8.8. järjestettävien pääohjelmiston esitysten osalta katsomoissa noudatetaan kahden metrin turvavälejä. TelttaLabin ohjelmisto G Livelab-ravintolassa toteutetaan ajantasaisten turvallisuusmääräysten ja -suositusten mukaan.

Lippujen rivi- ja paikkanumerot eivät ole käytössä ja katsomot täytetään järjestyksessä. Poikkeuksena on Tampereen Työväen Teatteri, jonka näyttämöillä paikkanumerot ovat voimassa 3.–4.8. järjestettävissä esityksissä, loppuviikon esityksissä (5–8.8.) paikkanumeroita ei ole käytössä.

Noudata aina tarkoin jokaisen esitystilan opasteita ja henkilökunnan antamia ohjeistuksia.

Tule ajoissa esityksiin, pidä turvavälit ja pyri välttämään ruuhkia. Kun esitys päättyy, poistuthan salista ja aulatiloista rauhallisesti ja turvavälit säilyttäen.
 

Sairastapaukset ja lippujen peruuttaminen

Mikäli sinulla on koronavirusinfektioon viittaavia oireita, älä tule esityksiin. Peruuta lippusi viipymättä ottamalla yhteyttä puhelimitse Teatterikesän lipunmyyntiin p. 040 369 1187, päivänäytösten kohdalla ennen klo 11.00 ja iltanäytösten osalta ennen klo 17.00.

Mikäli festivaali joudutaan perumaan huonontuneen koronavirustilanteen takia, palautamme lippujen hinnan tai tarjoamme mahdollisuuden vaihtaa liput lahjakorttiin, joka on voimassa seuraavan vuoden festivaalille.

Rahapalautuksissa palautetaan lipun hinta, ei Lippupisteen palvelumaksua tai toimituskuluja. Lahjakorttia ei vaihdeta rahaksi.
 

Yhteystietojen kerääminen

Pääohjelmiston ja TelttaLabin esityksiin osallistuvilta henkilöiltä kerätään lippuvarauksen ja -oston yhteydessä nimi sekä sähköpostiosoite tai puhelinnumero. Yhteystietoja käytetään vain tarvittaessa viranomaisyhteistyössä mahdollisten tartuntaketjujen jäljityksessä.

 

Oheisohjelmistot: OFF Tampere, Tapahtumien Yö ja Muu ohjelmisto
 

Teatterikesä huolehtii, että Tapahtumien Yön, OFF Tampereen ja Muun ohjelmiston tilaisuuksien ja esitysten järjestäjät sitoutuvat tapahtumiensa terveysturvalliseen järjestämiseen. Oheisohjelmistoissa noudetaan yleisiä turvallisuusohjeita, kuten maskin käyttöä ja etäisyyksien pitämistä.

 

Katsomojärjestelyt

Noudata tarkoin jokaisen esitystilan opasteita ja henkilökunnan antamia ohjeistuksia.

Mene ajoissa esityksiin, pidä turvavälit ja pyri välttämään ruuhkia. Kun esitys päättyy, poistuthan salista ja aulatiloista / tilaisuudesta rauhallisesti ja turvavälit säilyttäen.

 

Sairastapaukset ja lippujen peruuttaminen

Mikäli sinulla on koronavirusinfektioon viittaavia oireita, älä mene esityksiin. Lippujen vaihto- ja palautustilanteissa ole yhteydessä oheisohjelmiston tapahtuman järjestäjätahoon.


 

Lisätietoja alueellisesta koronavirustilanteesta ja Taysin koronaneuvontanumero

Tietoja Pirkanmaan koronavirustilanteesta ja alueen suosituksista löydät täältä.

Taysin (Tampereen yliopistollinen sairaala) koronaneuvontanumero 03 311 65333 (avoinna ympäri vuorokauden). Osoitteessa omaolo.fi voit tehdä oirearvion.

 

Kiitos yhteistyöstä!