Kuopion kaupunginteatteri & Tanssiteatteri Minimi

Vaimoni, Casanova

Kuusikymppinen tähtinäyttelijä Kyllikki Lalla palaa pitkältä sairaslomalta teatteriharjoituksiin – ja vieläpä Casanovan nimirooliin. Mutta selkä vihoittelee, puoliso on vätys, ja taustalla painavat häpeää aiheuttaneet syytteet seksuaalisesta häirinnästä.

Kipinän kadottanut Kyllikki haluaa kuitenkin vielä viimeisen kerran päästä testaamaan viehätysvoimaansa: “Astua niinku elämänvirtaan. Sanoa Elämälle että kyllä!”.

Leea Klemolan Vaimoni, Casanova on räiskyvä tragikomedia elämänhalusta, häpeästä ja himosta, sekä hyväksytyksi tulemisen kipeän inhimillisestä tarpeesta.

 

Vaimoni, Casanovan saamaa Thalia-tunnustuspalkintoa "Vuoden esitys 2017" perusteltiin näin: 

"Vaimoni, Casanova on riemastuttava teatterillinen universumi, joka käsittelee ihmisyyden keskeisimpiä kysymyksiä: rakkautta, sukupuolisuutta, intohimoa ja kuolemaa. Sen tapahtumapaikkana on teatteri, jonka kautta teos nostaa äkkiväärän salaviisaasti esiin myös taiteen tekemiseen liittyviä tabuja ja kirjoittamattomia sääntöjä.

Koko työryhmä Leea Klemolan johdolla heittäytyy häpeämättömän antautuneesti teoksen tragikoomiseen ristiaallokkoon ja antaa katsojalle uutta pohdittavaa inhimillisyyden moniulotteisuudesta ja armon merkityksestä kovassa ajassamme."