Riihimäen Teatteri

Puolustusvoimat, rakastettuni

Eläkkeelle jäävä upseeri on koko elämänsä varautunut sotaan, jota ei koskaan tullutkaan. 19-vuotias tytär puolestaan lähtee vapaaehtoisena armeijaan loukkaantuneena siitä, ettei valtio kutsu häntä palvelukseen. Molemmat tahtovat olla tärkeä osa yhteiskuntaa, mutta tarvitseeko heidän palveluksiaan kukaan?

Puolustusvoimat, rakastettuni on pieneen varusmieskaupunkiin sijoittuva komediallinen draama. Se kertoo isästä ja tyttärestä, jotka ovat eksyksissä armeijan ulkopuolisessa maailmassa. Ilman autoritäärisesti toimivaa järjestelmää oma kehokin tuntuu vieraalta ja jotenkin amputoidulta. Silti he etsivät sinnikkäästi paikkaa, jossa voisivat kohdata edes toisensa.

Kyseessä on Elina Snickerin toinen teksti Riihimäen Teatteriin. Edellinen arvostelumenestys Harmony Sisters nähtiin myös Tampereen Teatterikesässä vuonna 2015.  

Suomen Teatterit ry palkitsi Riihimäen Teatterin "Vuoden teatteri 2017" -tunnustuspalkinnolla.
----
Kuuntele Riihimäen Teatterin podcast, jossa Maria Oiva ja kulttuuripedagogi Risto Santavuori puhuvat näytelmän pohjalta rakastettuna olemisesta, sen tarpeesta, kokemuksesta ja rakastamisen paikoista.