Circus Ruska

La Bella Tour

Ennen vanhaan, kun sirkus saapui kaupunkiin, tien varret kuhisivat uteliaita, ja sirkusteltta täyttyi joka ilta. Yleisö aplodeerasi taitaville akrobaateille ja rohkeille leijonankesyttäjille, mutta klovnit olivat esityksen sykkivä sydän. Heitä rakastivat yhtä lailla vanhat kuin nuoret. Sitten saapuivat televisio, rockmusiikki ja eläinaktivistit.

Nyt kaikki, mitä on jäljellä, ovat ajan kultaamat muistot. Sirkusteltan ovet ovat sulkeutuneet viimeistä kertaa, eläimet on lähetetty eläintarhoihin ympäri maailmaa, ja La Bella Tourin klovnit ovat jääneet tien päälle. Espanjalainen La Bella Tour on kertomus kahden klovnin taistelusta jatkaa perheidensä perinteistä elämäntapaa nykymaailmassa. Kesät, talvet he vaeltavat Euroopan katuja etsien vain yhtä asiaa: naurun helinää.

La Bella Tour on ennen kaikkea myös kunnianosoitus klassisen sirkuksen klovneille – heille, joilla oli akrobaatin taitavuus ja leijonankesyttäjän rohkeus. Se on tarina kahdesta ystävyksestä, jotka joskus unohtavat yleisön läsnäolon ja antavat henkilökohtaisten erimielisyyksiensä sekaantua lavan tapahtumiin. Tuloksena on katastrofista toiseen kompuroiva kaksikko, joka ei jätä ketään kylmäksi. Katastrofi ja voitonriemu törmäävät tässä kertomuksessa toivosta ja toivottomuudesta, kaaoksesta ja naurusta. Klovnit (Guillermo Aranzana ja Roi Borrallas) ovat elämää varten, eivät ainoastaan lapsia.

HUOM. Lisänäytös perjantaina 11.8. klo 21.00 !